Szerintem a válasz egyszerű. Olyan ajándékot adsz, ami időtálló, személyre szabható, elegáns és mindig Rád gondol az akinek adod. Az első gyújtómat egy barátomtól kaptam (ezt már írtam korábban). A másodikat a "másod" anyámtól, sajnos Ő már nincs köztünk, de ha ránézek a gyújtóra egyből eszembe jut! Többet a feleségemtől kaptam, párat haveroktól vettem, de mindegyiket tudom, hogy kitől és mennyiért.

Ha valakinek adsz egy ilyen gyújtót biztos lehetsz benne, hogy minden nap eszébe jutsz ( még akkor is ha már nem vagy vele...)!

Mi Édesapámnak adtunk az 50. születésnapjára egy egyszerű Zippot, és az egész család neve rá lett gravírozva. Igaz, hogy már vagy 4 éve leszokott a cigiről, de ezt akkor is őrzi!

Szóval hamár cigizik az akinek ajándékozni akarod, akkor vegyél egy szép Zippot. Nem kerül többe mint egy komolyabb ing, de ezt 50 év múlva is használni tudja!

Szerző: zippogyújtó  2009.08.31. 20:34 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zippoongyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr391351565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kolbi 2010.06.04. 18:13:09

Szia!

Egy barátomnak tervezek Zippo öngyújtót ajándékozni, viszont a témában meglehetősen tájékozatlan vagyok, így, ha nem gond, kérdeznék pár dolgot.

Nem nagyon találtam választ sehol pl. arra, hogy egy feltöltéssel meddig húzza ki az öngyújtó? Persze ezt nyilván nem lehet konkrétan meghatározni, mert függ a rágyújtás mennyiségétől is, meg gondolom természetes párolgás is van a rendszerből, de mondjuk napi fél doboz cigaretta esetén kb-ra esetleg? Azért kérdezem, mert ha sűrűn kell utántölteni, nem biztos meg tudná kedvelni, akkor viszont valami gázműködésű dolog után néznék neki.

Másik az eredetiség kérdése... Különböző oldalakat böngészve nem ritkán 3-4000 forintos eltéréseket látok az árakban, ami nyilván természetes, viszont nem akarok esetleg hamisítványra pénzt kiadni, de értelemszerűen szükségesnél többet sem fizetni... Valami tanúsítvány jár az öngyújtókhoz, vagy milyen módon lehetek benne biztos, hogy nem utánzatot veszek? Vagy valami megbízható oldalt tudnál mondani esetleg, mert sok helyen csak webshop van, ami költség szempontjából kedvezőbb, viszont még annyira sem tudom eldönteni, kóser-e a dolog?

Hát úgy kb. ennyi volna... Remélem nem gond, hogy kérdezgettem, csak a poszt címe miatt gondoltam, nem fogod zokon venni!

Előre is köszönöm a választ! Üdv Kolbi

zippogyújtó · http://www.zippoongyujto.blog.hu 2010.06.04. 22:40:40

@Kolbi: Örülök neki, hogy kérdeztél és persze, hogy nem veszem zokon!
Általában egy gyújtó egy feltöltéssel 2-3 hétig bírja, főleg ennyi dohányzás mellett. Az elején valószínüleg kevesebb lesz, mert sűrűn fogja nyitogatni:)
A töltése egyébként kb. 1 perc, szóval talán ez nem lehet gond.
Az eredetiség kérdése: Minden eredeti Zippohoz adnak egy garancia jegyet, ami örök életre szóló garanciát biztosít. Ezt a gyújtó tokban lehet megtalálni. A gyújtók között lehet több ezer forint különbség, de ha ugyanazt a formát nézed talán nincs ekkora eltérés. Az eredeti Zippo alján lehet látni a Zippo bejegyzést (korábbi bejegyzésekben van róla szó), ha nincs ilyen akkor hamis!
Biztonsággal tudsz rendelni több webáruházból is, de konkrét címet nem szeretnék adni, mert ez nem a reklám helye... Én rendeltem már netről és minden rendben volt, sőt a nejem is vett így egy Zippot és semmi baj nem volt.
Remélem sikerült megválaszolnom mindent.
Ha van még kérdésed szólj bátran!
süti beállítások módosítása