Szerző: zippogyújtó  2010.05.26. 20:21 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zippoongyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr831145595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kötöny 2010.03.06. 06:27:49

Hello! Azt meg tudnád nekem mondani, hogy létezik-e olyan, vagy elő se fordulhat, hogy egy Zippo öngyújtó külső borításán, az alján található dátumot jelző kód és a belsején, a gyújtó testén található kód nem egyezik meg???
Vagyis kikerülhet-e úgy a gyárból a termék, vagy ha ilyennel találkozom, akkor ott véletlenül, vagy szándékosan megcserélődött két öngyújtó külseje és belseje?
Volt egy régebbi, s amikor jobban kezdett érdekelni a Zippo, megnéztem és meglepődtem, hogy nem egyezik meg a kód belül és kívül. Arra gondoltam, hogy akitől vettem, neki több volt és egyszer biztos szétszedte és véletlen fordítva rakta össze.
Most vettem egy másikat, neten, így csak postázás után tudtam megnézni és ebben sem egyezik a kód. Megkérdezhettem volna, hogy mi van bele- és ráírva, de így is megvettem volna, szóval nem tettem.
A többi Zippomnak a kódja kívül és belül megegyezik.
Ha az segít a válaszban, a régebben vettnél
kívül: J 02
belül: K 01
az újabban vettnél
kívül: I 03
belül: F 03
kódok találhatóak.
Ha a 2 öngyújtó 4 részből lett összerakva, akkor az csökkenti az értéküket?
Kösz a választ, hello!

zippogyújtó · http://www.zippoongyujto.blog.hu 2010.03.06. 21:35:07

@Kötöny: Szia!
Az, hogy a külső és a belső számozás eltér az teljesen normális. Nekem is van különböző kódos Zippom, amit boltban vettem. Szerintem ez nem csökkenti az értékét.
Konkrét választ nem tudok adni, hogy miért nem azonos a számozás, de azt tudom elképzelni, hogy a nagy szériás Zippoknál először legyártják a belső részt és utána párosítják a Zippo külsejével. Ahogy most megnéztem a gyújtóimnál az egyedi vagy különlegesebb gyújtónál egyezik a szám, az egyszerűbbnél nem.

Tibor Erdélyi 2015.03.15. 22:50:58

Helo tanácsot az eszeretnèk kèrni van egy kingstár luxus gyujtom aranyozot hogy mijen árba menek ezek a gyujtok ès hol lehet eladnii

zippogyújtó · http://www.zippoongyujto.blog.hu 2015.03.31. 18:05:16

Szia!
Sajnos fogalmam sincs, hogy mennyibe kerülhet egy ilyen gyújtó. Őszinte leszek még csak nem is hallottam róla...
süti beállítások módosítása