Olvasgattam egy fórumon, hogy mivel lehet pótolni a Zippo benzint. Eszembe jutott, hogy amikor az első Zippomat kaptam én sebbenzint használtam. Akkor még drága volt az eredeti benzin és ezt ajánlották a haverok. Nem volt rossz, de visszagondolva elég büdös szaga volt (legalábbis az eredetihez képest). Egyszer kipróbáltam a 95-ös benzint is... Na ez igazán okos ötlet volt. Borzasztó büdös volt és úgy füstölt, mint egy gyárkémény. Persze azonnal lehetett cserélni a vattát és meg kellett vágni a kanócot is. Szóval ezt ne próbáljátok ki!

Láttam Zippo benzinhez hasonló kinézetű benzint, de megmondom őszintén sosem használtam. Ha valakinek van tapasztalata ezen a téren, kérem írja meg!

Szerző: zippogyújtó  2010.07.28. 23:29 1 komment

Szerző: zippogyújtó  2010.05.26. 20:21 4 komment

Végre megérkezett!!

Nem volt egyszerű eredeti Zippo baseball sapkát beszerezni... Körülnéztem először a neten, hogy hol lehet ilyen sapkát venni. Mondanom sem kell, hogy végignéztem kb. 20-30 oldalt, de sehol nem volt sapka. Jött tehát az amerikai Zippo oldal. Természetesen ott volt sapka, de arra gondoltam, hogy hátha van az itthoni nagykernél is, csak éppen nem tették fel az oldalukra. Küldtem egy mailt, de sajnos azt a választ kaptam, hogy nem foglalkoznak baseball sapkával és nem is tervezik.

Szerencsémre az unokahúgom kint él Amerikában, úgyhogy megkértem, hogy szerezzen nekem egyet. A Zippo központból nem küldenek külföldre (legalábbis ide) terméket. Szóval még így se sikerült meggyorsítani a folyamatot.

Tehát rendelés az unokahúgomhoz, onnan postázás Magyarországra. Kb. két hét volt a teljes menet, de megérte, mert ilyen sapkával nem sűrűn fogok itthon találkozni...:)

Íme a sapka: 

Szerző: zippogyújtó  2010.05.26. 20:19 Szólj hozzá!

Megjelent a 2010-es Zippo katalógus. Van jó pár új grafika, sőt új Zippo formát is lehet találni. Találtam benne olyan újdonságot, amit kiegészítőként nagyon jól lehet használni. Például a Z-lánc. Ez egy nadrág bújtatóra kapcsolható lánc. Egy kis bilincs szerűséget kell a Zippora húzni, és így szabadon tud lógni a gyújtó.  A legújabb katalógust (18 Mb) itt tudod megnézni:

                                                              www.zippo.com/media/pdf/CLCU10.pdf 

 

Szerző: zippogyújtó  2010.05.08. 22:26 Szólj hozzá!

2010. február 3-án egyesült a két világcég. A Zippo a világ legismertebb szélálló benzines gyújtója. A gyújtón kívül pedig több olyan terméke is van, amivel szélesebb körben is ismert és elismert.

A Ronson szintén egy ismert márka és a benzines öngyújtó piacon komoly részesedése van, de több olyan terméke is létezik, ami nem található meg a Zippo kínálatában.

Greg Booth a Zippo elnöke kifejtette, hogy a két márka összeolvadásával komoly részesedésük lesz a benzines, gázos öngyújtók és az üzemanyag piacon.

Ahogy már korábban is írtam, a Zippo 1932-ben alakult Bradford-ban. A Ronson 1886-ban alakult, de csak 1913-ban kezdte meg a gyújtók gyártását.

A Ronson mindig is eltért a megszokott formáktól, talán ezzel az egyesüléssel változik a forma? Majd kiderül!

Szerző: zippogyújtó  2010.05.04. 21:34 Szólj hozzá!

Egy közhellyel kezdem ezt a bejegyzést: a Zippo egyszerű, de nagyszerű szerkezet. Igazából nincs benne hiba lehetőség, de mivel ebben is van kopó alkatrész előfordul, hogy tönkre megy. Vegyük sorba, hogy milyen részei vannak a gyújtónak, és hol lehet hiba. 

  A külső fém toknál csak egy hiba lehetőség van, méghozzá a szeg, ami összetartja az alsó és felső részt.

Belső tok: igazából semmi, esetleg a kis fém fül törhet le (én még ilyet nem láttam), egyébként ez adja a jellegzetes Zippo hangot. A belső tokon vagy tartályon található a forgató kerék. Talán ez a "leggyengébb" pontja a gyújtónak. Sajnos elkophat, ha ez megtörténik vissza kell küldeni a központa (címet lejjebb találsz). A kanóc is itt található, ha sokat használod néha érdemes visszavágni belőle. Kb. 10 cm hosszú, a vége a belsejébe van begyömöszölve és ez szívja fel a benzint.

Vatta: kis csomókba van beletéve a tokba, értelemszerűen ez tárolja a benzint.

Lezáró szivacs: sok szerepe nincs, csak felfogja a benzint ha sok került volna bele, illetve szebben néz ki.

Rugó: csavaros végű a tűzkövet szorítja oda a kerékhez. Ha rendeltetésszerűen használod semmi baja nem lehet.

Tűzkő: használj Zippo tűzkövet, mert sokkal jobban bírja, mint a hagyományos.

Zippo benzin: érdemes az eredetit használni, mert jobb az illata, tovább bírja és nem folyik össze-vissza a ruhádra.

Szerző: zippogyújtó  2010.04.06. 21:52 17 komment

Pearl Harbor Zippo Limitált széria

Zippo Limitált szériás (2662. a 12000 legyártott darabból) Zippo öngyújtó bársony díszdobozban. A gyújtót a partra szállás 60. évfordulójára adták ki.Doboz mérete:13,3*82*30mm

Nagyon szép darab és egy gyűjtőnek, de talán annak is, aki csak érdeklődik a gyújtók iránt.  Lady Barbara limitált szériás, díszdobozos Zippo, LIMITÁLT kiadás, utcai csiszolású ezüst színű gyújtó és hozzáillő finom csiszolású masszív asztali dísz(akár gyújtó tartónak is megfelel), Zippo 65. Doboz mérete: 14,5*12*32mm.    Jack Daniel's névvel és No.7 logóval ellátott Zippo öngyújtó és flaska.

 

Szerző: zippogyújtó  2010.04.04. 23:45 2 komment

Létezik egy olyan zenekar, hogy Zippo. Egy olasz csapat és egy számomra elég érdekes stílust képviselnek. A megnevezése ennek a formának pszichedelikus stoner rock. Fogalmam sincs, hogy mit jelent, de hamár felvették ezt a nevet, úgy gondolom, hogy felteszem a blogra...

Szerző: zippogyújtó  2010.03.09. 23:33 Szólj hozzá!

Azon kívül, hogy jó anyagokból van összerakva, van egy másik fontos tényező is.

Az, aki Zippot használ tudja értékelni a szépséget és minőséget! Aki eddig naponta elhagyta a gyújtóit, biztos, hogy jobban odafigyel egy ilyen személyes tárgyra. És ha mondjuk bele van írva a név, vagy valamilyen személyes dolog, kétszer is meggondolja, hogy hova teszi le a Zippot. Persze vannak nótórius elhagyók. Nekik tudom ajánlani a Zippo tartót. Ez egy kis táska, amit az ővre lehet csatolni és hamar hozzászokik az ember, hogy hova kell tenni a gyújtót. Nem túl nagy, nem zavaró és vannak kimondottan szép kivitelűek, amit bármilyen ruhához fel lehet venni.

Egy műanyag gyújtó semmilyen értéket nem képvisel. Természetes, hogy nem figyel rá az ember, és leteszi bárhova, elviszik a haverok stb. Azt gondolom, hogy kár erre pazarolni a pénzt.

Én még egy Zippot sem hagytam el, igaz, hogy szinte ki sem adom a kezemből a gyújtót. Inkább rágyújtok én is... Szóval ha olyasvalakinek akarsz Zippot venni aki "úgyis elhagyja" , vegyél hozzá kapásból egy bőrtáskát és máris nyugodt lehetsz!

Szerző: zippogyújtó  2010.02.26. 23:54 Szólj hozzá!

Teljes katalógust még nem találtam, de pár Magyarországon is kapható gyújtót be tudok mutatni.

A kedvenc

Zippo benzines öngyújtó, fényes ezüst, PRINCESS, SWAROVSKI kövekkel

 

 

 

Hamarosan koncertezik nálunk az AC/DC, addig be lehet szerezni egy ilyen gyújtót

AC/DC festett mintás

 

 

 

Biztonsági cégnél dolgozóknak Security feliratú

 

 

 

Limitált szériás Jim Beam Zippo gyújtó, amiből csak 7500 darab készült. Mindegyik számozva van

 

 

 

 

Szerző: zippogyújtó  2010.02.17. 21:54 Szólj hozzá!

Épp most töltöttem le és telepítettem a Klaszikus Zippo Windows témát. Az, hogy Ablak téma elég hülyén nézne ki (bocsi). Nagyon ütős lett a kinézete. Jó vörös, lángok mindenhol, de abszolút nem ijesztő. Nekem tényleg tetszik a kidolgozása, az oldalak különleges megjelenése. A telepítése egyszerű, de kell hozzá 256 MB RAM, 100 MB szabad hely a meghajtón.

Van a Zippo Blu rajongóknak is saját "témájuk", ami természetesen kék kivitelben készült.

Beteszem a linkeket, hogy aki szeretne Zippora szabott gépen ügyködni, azonnal le tudja tölteni. Ne ijedj meg, ha valami hibát ír ki, ha jól figyeltem a banner miatt van...

Zippo téma letöltés

Szerző: zippogyújtó  2010.02.11. 23:40 Szólj hozzá!

Nemrég bukkantam rá egy nagyon jó Zippo oldalra. Sajnos minden angolul van rajta, de szépen össze vannak szedve a gyújtók 1934-től 1945-ig.

Szép érdekes képek és ami igazán értékes rajta, az a Zippo dátum a kezdetekről napjainkig. Itt a link: Zippo collector

Jó látni, hogy van még pár őrült, aki szereti ezt a gyújtót. Figyeljétek meg, hogy mennyire változnak a kiegészítők, de a Zippo marad a régiben, csak dizájn változik.

Továbbra is tart a felhívás: ha szeretnéd a gyújtód történetét elmesélni, vagy te is gyűjtő vagy írd meg kommentben vagy küldd el e-mailen.

Szerző: zippogyújtó  2010.01.31. 22:09 Szólj hozzá!

A Skorpió gyújtómat születésnapomra kaptam sok évvel ezelött. Ebből is látszik, hogy melyik jegyben születtem:) Ez egy tipikusan olyan gyújtó, amit főleg november környéken veszek elő. Persze azért előfordul, hogy máskor is a kezembe akad. Szerintem szépen kidolgozott, mutatós darab, ha skorpió jegyű a párod lepd meg egy ilyen gyújtóval, és bizos a siker!

Szerző: zippogyújtó  2010.01.29. 20:27 Szólj hozzá!

Ezt a kis gyújtót persze nem a Zippo Manufacturing gyártotta, de egy kedves ismerősöm ajándékozta nekem, amikor megtudta, hogy benzines gyújtókat gyűjtök. Aranyos kis "zseb" gyújtó, és még tüzet is lehet vele csiholni. Az első kép egy kicsit túl lett lőve, de nekem tetszik. A másodikon azért lehet látni, hogy mennyire kicsi.

Szerző: zippogyújtó  2010.01.29. 20:20 Szólj hozzá!

Ezt a gyújtót a 30. születésnapomra kaptam. Igazán szép kidolgozású, exclusív darab. A scarabeust az ókori Egyiptomban szent állatként kezelték és a fáraók temetkezési szokásaiban is jelen volt. Bővebben olvashattok róla a wikipédián .

 

 

 

 

Szerző: zippogyújtó  2010.01.29. 20:11 Szólj hozzá!

Úgy látom, hogy kész lett a hivatalos Zippo oldal. Ráfért!

Kényelmesen könnyen lehet válogatni a gyújtók között, és pár újdonságot is lehet találni. Nekem tetszik a megjelenés, de talán lehetett volna egy kicsit magyarosítani a neveket. Ettől függetlenül látványos és jól működik, ami nagyon szimpatikus, hogy még a 2006-os katalógust is le lehet tölteni.

Nézzetek körül, ajánlom.

Szerző: zippogyújtó  2010.01.17. 21:28 Szólj hozzá!

Ismét Vateráztam, úgyhogy megvan a 31. Zippo gyújtóm!

Régóta vadásztam ehhez hasonló gyújtót. Korábban egy amerikai katonánál láttam horvátországi térképes Zippo gyújtót. Rajta volt pár város többek között Zágráb, Rijeka, és pár fontosabb útvonal. Gondolom azért, hogyha valami gond lenne, legyen egy kis tájékozódási lehetősége, vagy meg tudja mutatni, hogy hova szeretne menni.

Ez a gyújtó amerikai helikoptereket ábrázol, ahogy a naplementében közelednek az erdő felett. Jellemző kép a régi Balkánról!

A Zippo neve: Balkan's now, azaz Balkán most.

Szerző: zippogyújtó  2009.12.17. 21:35 Szólj hozzá!

 Az alábbi anyagot a magyarországi hivatalos oldalról szedtem le. Nem akarom őket bántani, de szerintem nem nagyon sikerült ez az oldal... Ehhez a gyújtóhoz és kiegészítőkhöz egy sokkal magasabb színvonalú lap kellett volna....

Korábban már írtam a központi szervíz címet (én is oda küldtem), de nem árt tudni, hogy közelebb is van megoldás:

Európai szerviz

Zippo European Repair Clinic
Groendahlscher Weg 87
D-46446 Emmerich am Rhein

A fenti címre kiküldött öngyújtókat a németországi szervíz térítésmentesen megjavítja, és ingyenesen visszaküldi a feladónak.

Párnázott postai borítékban rövid hibaleírással, a feladó pontos feltüntetésével adja postára öngyújtóját.

 

Biztonsági előírások a postai feladásra vonatkozóan:

Zippo benzines öngyújtó:

El kell távolítani a belső egységet az öngyújtóból, így a benzin 1-2 napon belül elpárolog,ezt követően visszahelyezhető a belső egység az öngyújtóba.

Az öngyújtót biztonságosan kell csomagolni, egy dobozba, vagy egy párnázott postai borítékba. több gyújtó egy csomagban is küldhető.

A csomagban el kell küldeni a feladó nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét egy rövid hibaleírással együtt.

Zippo blu gázöngyújtó:

Vigye ki az öngyújtót a szabadba és ürítse ki a gázt belőle. Az összes benne lévő gázt a gyújtószelep nyomva tartásával ki kell engedni. Ezt egy jól szellőző helyen, tűztől távol kell elvégeznie.

Az öngyújtót biztonságosan kell csomagolni, egy dobozba, vagy egy párnázott postai borítékba.

A csomagban el kell küldeni a feladó nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét, egy rövid hibaleírással együtt.

Szerző: zippogyújtó  2009.12.14. 22:30 11 komment

Egy kis kérdezz-felelek, sajnos csak angolul, de aki egy kicsit körülnézett a hivatalos oldalon - vagy csak itt - nagyon sok kérdésre tudni fogja a választ.

http://www.zippo.com/FunCenter/games/what_do_ya_know.html

Szerző: zippogyújtó  2009.12.14. 21:59 2 komment · 1 trackback

Összegyűjtöttem pár linket, ahol Zippo gyújtót használnak. A hivatalos Zippo oldalon több száz film cím van fent, csak mozi nincs hozzá...

Az első egy reklám film, bár elég egyszerűre sikerült:

A távol-keleten így is lehet hódítani?

Egy jó Zippo promo:

Amatőr reklám film:

 

 

és az eredeti: http://www.youtube.com/watch?v=_5zivkig4Ss

Ekkora szélben is bírja?:

Amikor támadnak a szörnyek: 

Ez akár Zippo reklám is lehetne:

Nagyon régi Zippo reklám:

Zippo a rajzfilmben:  

     

Karácsonyi kedvcsináló:

 

 

Szerző: zippogyújtó  2009.12.07. 21:49 2 komment

Az alábbi pdf-en meg tudjátok nézni az idei Zippo kollekciót. Lehet, hogy későn tettem fel, de nemsokára itt a karácsony!

http://www.zippo.hu/download/2009_CompleLineCollection.pdf

Szerintem érdemes böngészgetni, hogy legyen megfelelő ajándéknak való. A hagyományos Zippo mellett ott a Zippo BLU. Ez egy gázzal működő Zippo gyújtó. Érdekessége, hogy kéken ég. Nem akarok senkit lebeszélni róla, de én megmaradok a benzines gyújtónál. Egyébként ezek a gyújtók is szépen megmunkáltak, különböző motívumok vannak és természetesen erre is vonatkozik az örök garancia.

Nem szabad elfelejteni a Zippo kiegészítőket sem. Hamár van szép Zipponk, legyen Zippo tok is. Ővre felfűzhető és megvédi a gyújtót a kopástól.

A Zippo tűzkőről már írtam korábban, de tényleg érdemes ezt használni. Nem kerül sokkal többe mint a hagyományos, de sokkal tovább tart!

Van még szép Zippo kulcstartó,Zippo benzin stb. És egy újdonság a többfunkciós gyújtó, ami ideális kempingezéshez, kiránduláshoz. Szépen kidolgozott, gyerekbiztos gyertya gyújtó.

 

Szerző: zippogyújtó  2009.11.10. 20:33 Szólj hozzá!

Megszereztem a 30. Zippomat. Körülnéztem a Vaterán és egy nagyon előnyös üzletet sikerült megcsipnem. Az ún. 1 ft-os licitről indult és 1650 Ft-ért szereztem meg. Licitáltam egy másikra is, de az utolsó pillanatban elvitték előlem...... A gyújtó ma érkezett meg postán és már használatba is vettem :) Nem egy nagyon extra grafikájú Zippo, de minden napi használatra tökéletes, főleg ezért az áráért! Azért ha lehet ne licitáljatok túl....

Szerző: zippogyújtó  2009.11.04. 22:33 Szólj hozzá!

A kedvenc országom. Ezt Rodoszon vettük egy bazárban. Mivel többször voltunk már kint, úgy gondoltam, hogy épp itt az ideje egy igazi emléknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A yin-yang Zippo. Sok mindent megtestesít ez a jel, fekete-fehér, férfi-nő stb. Azt gondolom, hogy ez is egy szép ajándék lehet.

 

 

 

 

Ezen a zippón nagyon szépen "játszik a fény". Ez a kigyó forma szerintem igazán exclusív megjelenést ad. Az eredeti Zippo neve:Texas Twister

 

 

Szerző: zippogyújtó  2009.10.11. 18:07 Szólj hozzá!

Szerintem a válasz egyszerű. Olyan ajándékot adsz, ami időtálló, személyre szabható, elegáns és mindig Rád gondol az akinek adod. Az első gyújtómat egy barátomtól kaptam (ezt már írtam korábban). A másodikat a "másod" anyámtól, sajnos Ő már nincs köztünk, de ha ránézek a gyújtóra egyből eszembe jut! Többet a feleségemtől kaptam, párat haveroktól vettem, de mindegyiket tudom, hogy kitől és mennyiért.

Ha valakinek adsz egy ilyen gyújtót biztos lehetsz benne, hogy minden nap eszébe jutsz ( még akkor is ha már nem vagy vele...)!

Mi Édesapámnak adtunk az 50. születésnapjára egy egyszerű Zippot, és az egész család neve rá lett gravírozva. Igaz, hogy már vagy 4 éve leszokott a cigiről, de ezt akkor is őrzi!

Szóval hamár cigizik az akinek ajándékozni akarod, akkor vegyél egy szép Zippot. Nem kerül többe mint egy komolyabb ing, de ezt 50 év múlva is használni tudja!

Szerző: zippogyújtó  2009.08.31. 20:34 2 komment

Megkaptam a 29. Zippo gyújtót:)

Egy új kollekció első darabja a magyar kártya tök ász figurája!

Egy kis érdekesség a Zippo szabályáról. Minden ország leadhat ötleteket a központnak, hogy abban az évben milyen helyi gyújtókat készítsenek. Amerikában eldöntik, hogy melyiket készítik el, ha sikeres volt a széria, a következő évben is legyártják, ha nem akkor csak egy évig "élt" a minta.

A gyújtó története -és komolyan nem akarok reklámot csinálni senkinek- kellemes meglepetés volt.

A feleségem rendelte szombaton este a neten. Vasárnap délelőtt már jött is a válasz mail, hogy köszönik a rendelést és kedden! már meg is kapja a gyújtót. Valóban ma meg is érkezett. Persze magyar ember lévén csak utánvétellel fizette ki (én is így tettem volna), de minden a legnagyobb rendben volt.

Úgyhogy tudom ajánlani a www.ongyujto.com oldalt. De azt gondolom, hogy aki csak egyszer is beütütte a keresőbe, hogy Zippo öngyújtó, máris megtalálta.

Íme a kép az új szerzeményről:

Szerző: zippogyújtó  2009.07.07. 21:26 Szólj hozzá!